Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι αρχάριοι μελισσοκόμοι βρήκαν το σεμινάριό τους

Οι αρχάριοι μελισσοκόμοι βρήκαν το σεμινάριό τους

Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μελισσοκομικής εκμετάλλευσης», θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα, στις 26-29 Μαρτίου 2013, από τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη Μελισσοκομία (νεοεισερχόμενους/αρχάριους) απευθύνεται το εν λόγω σεμινάριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η μελισσοκομία μπορεί να συνδράμει στην εξοικονόμηση συμπληρωματικού αλλά και κυρίου εισοδήματος. Δεν απαιτεί σημαντικά κεφάλαια και υποδομές για την έναρξη του επαγγέλματος. Μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό μέλι είναι από τα ανώτερα ποιοτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών και της βιοποικιλότητας.
Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα διεξάγονται  από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα πραγματοποιείται και πρακτική άσκηση και στο τέλος θα υπάρξει και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μελισσοκομείο της περιοχής και σε εργαστήριο κατασκευής κυψελών και λοιπών μελισσοκομικών εφοδίων.
Με την λήξη της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης» και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.
Στόχος του προγράμματος είναι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να είναι σε θέση οι καταρτιζόμενοι μελισσοκόμοι να μπορούν να βασιστούν σε κάποιες πρώτες γνώσεις τους για το πρώτο τους ξεκίνημα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, στο τηλέφωνο  25210-58175. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου