Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

4 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ


1Ανατροπή στην καθημερινότητα μας φέρνει νέα έρευνα από  Αμερικανική εταιρία προστασίας περιβάλλοντος (EPA) που επισημαίνει ότι επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται σε ορισμένα προϊόντα που ενδέχεται να έχουμε στον οικιακό χώρο.

Ποια όμως είναι αυτά τα προϊόντα;

Μπογιές
Επικίνδυνες για την υγεία μας χημικές ουσίες εμπεριέχονται, στα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά. 
Όλα αυτά ενδεχομένως έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες προκαλούν καρκίνο.

alt


Αντικολλητικά σκεύη μεγειρέματος
Όλα τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με την αντικολλητική επίστρωση Teflon, καθώς το βασικότερο συστατικό της επίστρωσης ονόματι PFOA έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο.

alt

Λιπάσματα και εντομοκτόνα
Τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα που συχνά χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για τη φροντίδα των φυτών μας, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Μια έρευνα του 2009, αποκάλυψε πως βρέθηκε μεγάλο ποσοστό παιδιών με καρκίνο στον εγκέφαλο και οι γονείς των παιδιών αυτών ασχολούνταν επαγγελματικά με την κηπουρική και έρχονταν καθημερινά σε επαφή με λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα.

alt

Καθαριστικά σπιτιού
Τα περισσότερα καθαριστικά εμπεριέχουν επικίνδυνα και τοξικά συστατικά που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Ίσως τα πιο επικίνδυνα όλων είναι ορισμένα αποσμητικά χώρου που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο αλλά επικίνδυνα είναι και αρκετά καθαριστικά και ειδικά όσα εμπεριέχουν χλώριο ή αμμωνία.

alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου