Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ημερίδα περί των νεονικοτινοειδών.

Η χρησιμότητα και επικινδυνότητα των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επανεξετάζεται σε Ημερίδα της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος την Παρασκευή 17 Μαϊου (15/5/2013 12:26)

Η χρησιμότητα και επικινδυνότητα των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επανεξετάζεται σε Ημερίδα της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος την Παρασκευή 17 Μαϊου
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθούν με απόφαση της Κομισιόν για άμεση αναστολή ορισμένων σημαντικών χρήσεων τριών νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων (clothianidin, imidacloprid και thiametoxam), αλλάζουν τα δεδομένα στη φυτοπροστασία και θα επηρεάσουν τους καλλιεργητές και στη χώρα μας. Με πρωτοβουλία της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και την υποστήριξη του ΑγροΤύπου, θα επιδιωχθεί σε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με πάνελ ειδικών, να καταγραφούν τα πραγματικά προβλήματα και να διατυπωθούν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης από την Κομισιόν, τα κενά φυτοπροστασίας που προκύπτουν στη χώρα μας, οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις, οι αναμενόμενες επιπτώσεις κ.λπ.
Η Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για τα νεονικοτινοειδή γίνεται την Παρασκευή 17 Μαϊου (ώρα 14.30-16.00), στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά οδός 75, Βοτανικός), στο πλαίσιο Ημερίδας της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος που αρχίζει την ίδια ημέρα από τις 8.30 το πρωί με παρουσιάσεις ειδικών επιστημόνων για διάφορα επίκαιρα θέματα. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερομένους.
Η Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας έχει τίτλο «Τα νεονικοτινοειδή στην Ελλάδα: Η χρησιμότητα και η επικινδυνότητά τους».
Συντονιστής: είναι ο Δρ Φίλιππος Ιωαννίδης (Εντομολόγος, τ. Δ/ντής Ι.Π.Φ.Θ. – ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., τ. Δ/ντής Εργοστασίου Πλατέως της ΕΒΖ) και τα μέλη του πάνελ απαρτίζονται από τους:
  • Δρ Ιωάννης Βόντας, Αναπλ. Καθηγητής, Δ/ντης Εργαστηρίου Μοριακής Εντομολογίας Παν/μίου Κρήτης
  • Δρ Πασχάλης Χαριζάνης, Καθηγητής, Δ/ντης Εργαστηρίου Μελισσοκομίας & Σηροτροφίας, Γ.Π.Α.
  • Δρ Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης, Γεωπόνος,Διευθυντής Σύνταξης ΑγροΤύπος Α.Ε.
  • Ηλίας Νασιόπουλος, Γεωπόνος MSc, Τμήμα Γεωργικών Φαρμάκων, Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  • Δρ Hans – Joachim Henn, Γενικός Διευθυντής Bayer Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.
  • Δημήτριος Καμινιάρης, Γεωπόνος MSc, Business Development Manager Syngenta Hellas Α.E.Β.Ε.
Μετά από σύντομες εισηγήσεις των μελών του πάνελ, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων.
Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν στην ημερίδα καθώς και περίληψη με τις βασικές θέσεις των εισηγητών του πάνελ για τα νεονικοτινοειδή θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη 16 Μαϊου 2013).

http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/programma/programmaFEE.pdf

http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/programma/afisaFEE.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου