Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πικραμυγδαλιά

-Η ρίζα της πικρής αμυγδαλιάς λιωμένη και βρασμένη καθαρίζει τις φακίδες του προσώπου, το ίδιο κάνουν και τα αμύγδαλα ως κατάπλασμα.
-Αν εισαχθούν με βύσμα προκαλούν την έμμηνο ρύση.
-Βοηθούν τον πονοκέφαλο σαν κατάπλασμα μαζί με ξύδι και ροδόμυρο στο μέτωπο.
-Βοηθούν τις ματωμένες φουσκάλες των ποδιών μαζί με κρασί.
-Μαζί με μέλι αρμόζει στις σήψεις, τους έρπητες και τα δαγκώματα από σκύλους.


-Όταν τρώγονται είναι παυσίπονα, μαλακτικά της κοιλιάς, υπνωτικά, διουρητικά και κατάλληλα για τις αιμοπτύσεις, όταν τρώγονται μαζί με άμυλο και δυόσμο.
-Όταν πίνονται με νερό ή όταν λαμβάνονται σε ματζούνι μαζί με ρετσίνι από τερέβινθο, κάνουν καλό σε όσους έχουν νεφρίτιδα και πνευμονία.
-Μαζί με γλυκό κρασί βοηθούν τη δυσουρία και τη λιθίαση.
-Μαζί με μέλι και γάλα σε καραμέλα στο μέγεθος φουντουκιού κάνουν καλό σε όσους πάσχουν από το συκώτι, στο βήχα και στις φουσκώσεις του κόλου εντέρου.
-Όταν λαμβάνεται σε ποσότητα 5 φουντουκιών, εμποδίζουν τη μέθη.
-Αν φαγωθούν με κάτι άλλο σκοτώνουν τις αλεπούδες.
-Το κμμι της είναι στυπτικό, θερμαίνει και βοηθάει στην αιμόπτυση όταν πίνεται, ενώ όταν επαλείφεται μαζί με ξύδι εξαφανίζει τους λειχήνες του δέρματος. Θεραπεύει και το χρόνιο βήχα όταν πίνεται με νερωμένο κρασί, ενώ ωφέλει όσους έχουν λιθίαση όταν πίνεται με γλυκό κρασί.
Το γλυκό και φαγώσιμο αμύγδαλο είναι πολύ πιο αδύνατο στις ιδιότητες από το πικρό, αλλά είναι και αυτό λεπτυντικό και διουρητικό.
Αν φαγωθούν δε τα αμύγδαλα χλωρά μαζί με το φλούδι, θεραπεύουν τη συγκέντρωση υγρών στο στομάχι.
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου