Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Φοινικόδεντρα στο Μαρούσι...

Bιολογικά σκευάσματα στα φοινικόδεντρα χρησιμοποιεί το Μαρούσι

Ταγκαλάκη Έλενα Στη διάσωση των φοινικοειδών με φιλικά προς το περιβάλλον και με ασφαλή για τη δημόσια υγεία μέσα προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.


Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: «Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη», που πραγματοποίησε ο Δήμος, διαπιστώθηκε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο» να δοθεί ριζική αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε για την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος κάνοντας χρήση βιολογικών σκευασμάτων, «ασφαλών για την ανθρώπινη υγεία και φιλικών προς το περιβάλλον».



Μάλιστα ο Δήμος εξήγγειλε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών μέσα από έντυπο οδηγιών που θα διανεμηθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες προκειμένου να γνωρίζουν το σωστό τρόπο διαχείρισης των φοινικοειδών στους κήπους τους.

Παράλληλα από τις εισηγήσεις των επιστημόνων προέκυψαν τα εξής:

  • Καταγγέλθηκε η χρήση χημικών φαρμάκων εντός του αστικού ιστού ως δια νόμου απαγορευτική καθώς η επί μακρόν χρήση τους μπορεί να αποβεί τοξική για τον άνθρωπο.
  • Επιβεβαιώθηκε ως η μόνη ασφαλής μέθοδος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον η χρήση βιολογικών σκευασμάτων.
  • Τονίστηκε η μεγάλη δυσκολία της βιολογικής καταπολέμησης ως χρονοβόρας και χρηματοβόρας διαδικασίας. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και επίσης έχει αμφίβολο αποτέλεσμα.
  • Χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση με τη συνεργασία δημόσιων φορέων και ιδιωτών προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια καθώς είναι πολύ εύκολη η μεταφορά της προσβολής από τα ασθενή στα υγιή δέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου