Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Φυσικά ελιξίρια Νεότητας!!

Η απάντηση είναι ναι, το ελιξίριο της νεότητας είναι πλέον γεγονός και αποτελείται από μικρά μυστικά, που θα μας κάνουν, όχι μόνο να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε, αλλά και να γίνουμε νεότεροι. Οι επιστήμονες αναζητώντας επίμονα το ελιξίριο της νεότητας, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά και τις ανακαλύψεις τους, που θα μας βοηθήσουν να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Είστε έτοιμοι;
Σταματήστε να τρώτε πολύ
Στην Okinawa της Ιαπωνίας, το μέρος εκείνο του πλανήτη που ζουν κυριολεκτικά αιωνόβιοι, οι άνθρωποι που έχουν νικήσει το χρόνο, έχουν το εξής μυστικό: σταματούν να τρώνε, όταν αισθάνονται ότι το στομάχι τους είναι πλήρες κατά το 80%.
Οι επιστήμονες στο St Louis University σε μία μελέτη που έκαναν διαπίστωσαν ότι, ενώ τόσο η τακτική άσκηση όσο και η λιγότερη κατανάλωση φαγητού, οδήγησαν σε απώλεια βάρους (τους εθελοντές της μελέτης τους), η μείωση των θερμίδων προκάλεσε ταυτόχρονη μείωση την παραγωγή της Τ3, μιας ορμόνης του θυρεοειδούς που επιβραδύνει το μεταβολισμό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα Τ3 μπορεί επίσης να επιβραδύνυν τη διαδικασία γήρανσης.
Κάντε έρωτα
«Οι γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ ζουν περισσότερο», λέει ο Mehmet Oz, MD, καθηγητής και αντιπρόεδρος της χειρουργικής ιατρικής στο New York Presbyterian-Columbia University. Μάλιστα, έρευνες αποκαλύπτουν, ότι διπλασιάζοντας το ποσοστό της ικανοποίησης στο σεξ μπορεί να προσθέσετε μέχρι τρία χρόνια ζωής. Οι ειδικοί επιμένουν δε, ότι το σεξ προσφέρει τα επίπεδα εκείνα της ικανοποίησης (σε σωματική, πνευματική και ψυχική διάθεση) που δε μπορεί να χαρίσει άλλη δραστηριότητα.
Επιπλέον, η ικανότητα να αγκαλιάσει τη ζωή κάποιος ενισχύει την αυτοεκτίμηση, το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Μάλιστα, το πάθος στο κρεβάτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η οξυτοκίνη, που μειώνει το στρες και το άγχος.
Μυαλό... ξυράφι
Σύμφωνα με έρευνες, οι υπεραιωνόβιοι έχουν λιγότερα «μπερδέματα» στον εγκέφαλό τους από τους νεότερους. Αυτό έχει να κάνει με την παροχή της πρωτεΐνης, που συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ και υποδηλώνει ότι οι εγκέφαλοί τους έχουν κάποιο είδος προστασίας, που τα «κανονικά» μυαλά δεν έχουν.
Αν και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε αυτό το παζλ, η λύση που προτείνουν είναι μια: εξασκήστε το μυαλό σας. Μία νέα γλώσσα, τα σταυρόλεξα, ένα μουσικό όργανο και γενικότερα καινούργιες δραστηριότητες, ξυπνούν τα κύτταρα του εγκεφάλου, από την αναπόφευκτη (μέχρι πρότινος) υπνηλία.
Άλλο ένα ποτηράκι
Ενδεχομένως να έχετε ακούσει για τη ρεσβερατρόλη, μια ουσία στο κόκκινο κρασί και το χυμό του σταφυλιού που φαίνεται να επιβραδύνει τη γήρανση. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε, ότι ορισμένα ποντίκια που τρέφονταν με ρεσβερατρόλη, είχαν ισχυρότερα οστά και καλύτερο συντονισμό κίνησης, ενώ παρουσίασαν και λιγότερα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, μεταξύ των οποίων η καρδιακή νόσος, οι φλεγμονές και ο καταρράκτης.
Βέβαια, οι απόψεις των ειδικών διίστανται καθώς υπάρχει η πλευρά των επιστημόνων που ακόμη μελετούν το κατά πόσο η ρεσβερατρόλη έχει την ίδια επίδραση στους ανθρώπους και εκείνη των διατροφολόγων, η οποία ήδη ισχυρίζεται, ότι πίνοντας κόκκινο κρασί έστω και με μέτρο δεν ωφελείται η καρδιά.
Πράσινο τσάι, ο μεγάλος σύμμαχος
Πρόσφατα, το πράσινο τσάι βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και πλέον γίνονται έρευνες για το κατά οπόσο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα. Το πράσινο τσάι είναι μια καταπληκτική ένωση όσον αφορά την παρεμπόδιση της σηματοδότησης του δικτύου που συνδέεται με την εξέλιξη του καρκίνου. Μάλιστα, προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν, ότι το πράσινο τσάι μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Μια ιαπωνική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε, ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει, ώστε το μυαλό σας να είναι γερό και ακμαίο, καθώς γερνάτε.
«Φασούλι, φασούλι…»
Σε μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009, οι ερευνητές που παρακολουθούσαν 6.583 άτομα για περισσότερα από 30 χρόνια, ανακάλυψαν ότι το λίπος στην κοιλιά κατά τη μέση ηλικία μπορεί να τριπλασιάσει σχεδόν τον κίνδυνο της άνοιας. Για τον λόγο αυτό, μελέτες που έγιναν σε αιωνόβιους, βρήκαν ότι κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας. Μάλιστα, οι έρευνες κάνουν λόγο για περισσότερα φασόλια, σόγια και καρύδια.
Στα διατροφικά μυστικά της μακροζωίας, προσθέστε και την κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων, που βρίσκονται σε αφθονία στα ψάρια, και ειδικά στο σολομό και τις κονσερβοποιημένες σαρδέλες. Τα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη σταθεροποίηση τη διάθεσή σας, τη διατήρηση της αντοχής των οστών και την πρόληψη των ορατών σημαδιών της γήρανσης με τη μείωση φλεγμονών στο σώμα. Επίσης, ενισχύουν την ικανότητα των ενζύμων του οργανισμού να «τραβήξει» το λίπος από την αποθήκευση (από τα ισχία, την κοιλιά κλπ), το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί ο οργανισμός ως ενέργεια.
Σηκωθείτε από τον καναπέ
Η τακτική άσκηση, όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους, την τόνωση της μυϊκής μάζας και το χτίσιμο των υγιών οστών, αλλά συμβάλλει σημαντικά στην εγρήγορση του εγκεφάλου.
Οι μελέτες, που παρατέθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση έδειξαν μια σύνδεση μεταξύ της σωματικής άσκησης και την ισχυρότερη δύναμη του εγκεφάλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι το περπάτημα για 10 λεπτά την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer κατά 40%. Η φυσική κατάσταση μειώνει το στρες και το άγχος, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια της μνήμης.
[Πηγή clickatlife.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου